Inici Curs 2014-2015

El divendres 26 de setembre a l’Escola Solc Nou es va celebrar l’inici de curs. Els alumnes van poder interioritzar sobre els reptes i objectius a superar en aquest curs, a traves de diferents dinàmiques que van organitzar els companys de segon curs del CFGS d’Educació Infantil.

Al matí cada classe va enlairar un globus com a símbol de  l’acompliment de somnis i a la tarda van poder escriure els seus propòsits en unes petjades com a símbol de “fer camí a l’escola”.

A la celebració tant del torn de matí com del torn de tarda es va fer referència al valor vicencià que es treballarà aquest any “El sentit crític” i al Dia de St. Vicenç de Paül (27 de setembre) amb la visualització d’un vídeo i la redacció d’un escrit de presentació que reproduïm a continuació:

“Els alumnes de segon de TEI us donem la benvinguda a aquets nou curs al Solc Nou, una escola familiar on trobareu suport tan acadèmic com personal. Aquesta escola és de caràcter cristià i va ser fundada a l’any 1957 per les Filles de la Caritat de Sant Vicenç de Paül. Des de l’any 199 l’escola va orientar la formació professional cap als actuals Cicles Formatius, amb els cursos de Tècnic d’Auxiliar d’Infermeria, Tècnic de Farmàcia i Parafarmàcia i Tècnic en Educació infantil.

Demà 27 de setembre és el dia de Sant Vicenç de Paül, el nostre fundador. Sant Vicens va ser un sacerdot francès del segle XVII. Va fundar amb Lluïsa Marillac les Filles de la Caritat de St. Vicenç de Paül al 1633. Al 1605, mentre viatjava en una nau de Marsella a Narbona, va ser capturat per pirates turcs i venut com a esclau a Tunis; va ser alliberat dos anys després pel seu amo, a qui havia convertit al cristianisme.

Sant Vicenç va destacar per l’ajut als més pobres i desfavorits de la societat. Sobretot amb activitats benèfiques que dirigia als més marginats i als nens abandonats.

Amb l’inici del nou curs ens proposem nous reptes i noves il·lusions. Per això volem que amb el valor d’aquest curs “el sentit crític” tots puguem aconseguir aquestes noves metes.”