Drets dels infants

El 20 de novembre es celebra arreu del món el Dia Internacional dels Drets dels Infants. A l'Escola Solc Nou, són els alumnes de 2n d’Educació Infantil (dins el M1 Intervenció amb famílies i atenció a infants en risc social) que preparen una reflexió sobre aquest dia, amb diferents activitats, tallers, exposicions i vídeos. Veure totes les fotos de les activitats aquí. 

El 20 de Novembre de 1989 es va signar i ratificar la Convenció dels Drets dels infants per part de la ONU. Els nens del món són innocents, vulnerables i dependents. Són curiosos, actius i estan plens d'esperança, amb la qual cosa, mereixen una infància alegre i plena de jocs, aprenentatges i coneixements que els permetin desenvolupar-se com persones i arribar a les seves metes. 
No obstant això, la infància de molts nens és ben diferent. Dia a dia, nombrosos nens de tot el món es veuen exposats a perills i mancances que dificulten el seu desenvolupament físic, psicològic i social i pateixen greus sofriments.
Hem de conscienciar-nos de la situació actual dels nens al món, a la nostra ciutat, al nostre barri i perquè no, implicar-nos i intervenir posant el nostre granet de sorra.
Encara queda molt a fer per a millorar la situació actual de molts nens, ja que en tots els països no hi ha persones disposades a respectar aquests drets, però nosaltres, com a futures educadores, esperem que això canviï.

Amb aquesta activitat, entre tots podem recordar que hi ha nens que no tenen les seves necessitats bàsiques cobertes. És de justícia fer un pensament i valorar tot allò que hem tingut al nostre voltant, perquè arreu del món hi ha nens que no tenen oportunitats a la vida.

Recordar els Drets dels Infants és crear vincles de fraternitat amb els nens i nenes d’arreu del món.