Curs 2011-2012 TEI

Centre d'Educació Ambiental Can Coll

Els alumnes de 1r del CFGS d’educació Infantil, des del Mòdul 4 (El joc i la seva metodologia),  han anat d’excursió al centre medi ambiental “Can Coll”.
L’educadora que els ha rebut, els ha mostrat diferents activitats que es proposen a les escoles d’educació infantil.
La primera activitat ha consistit en situar en una maqueta gegant de la Serra de Collserola, els diferents municipis del voltant.
Seguidament, han visitat la zona dels animals (porc,ase,ovelles...). Quan les escoles infantils hi van, els alumnes  fan de grangers: netegen l’estable, posen menjar als animals, etc. A la zona d’incubació d’ous, han pogut agafar i observar als pollets petits.
També han visitat l’hort que hi ha, on cultiven hortalisses i verdures que serveixen com a font d’alimentació pels animals i pel consum propi.
Finalment, els alumnes han vist ``L’aula dels Petits´´ on es realitzen diferents tallers i activitats, com ara: experimentar amb el fang, mirar pel microscopi els diferents elements de la natura, observar diferents tipus de nius i altres activitats relacionades amb la natura.
Ha estat una experiència molt interessant! Com a futures educadores, les alumnes l’han considerat una visita molt enriquidora perquè els infants aprenguin a cuidar i respectar la natura.Ludoteca Olzinelles

El dia 2 de Març les alumnes de 1r-B d’Educació Infantil van  fer una sortida a la Ludoteca Olzinelles, l’espai de joc per excel.lència dels infants.
La persona encarregada de la ludoteca els hi va explicar les característiques del centre, les activitats que s’hi realitzen, els infants que hi acudeixen i els recursos dels que disposen.
Va ensenyar cadascun dels  espais de la ludoteca, tant interiors com exteriors.
Mentre mostraven l’espai físic, va explicar a quins jocs solen jugar els infants i els pares quan hi són, els jocs més interessants per desenvolupar una part en concret (cognitiu, motor, socioeducatiu,etc) i explicava cada racó del que es forma la ludoteca.
Per les futures educadores pot ser una sortida professional molt interessant i  útil per treballar en l’àmbit del temps lliure dels infants.Carnestoltes

Les alumnes de 1r del CFGS d’Educació Infantil, en el Mòdul 4 han treballat el Carnestoltes. Han realitzat  activitats, gimcanes i sobretot disfresses  ben originals que es poden fer  amb els infants en els grups de Llar  i/o Parvulari.  També han vestit al rei Carnestoltes, a més de posar  les cames a la Vella Quaresma, tot gaudint de la disbauxa que arrossega aquesta festa tan popular. Han estat uns quants dies i hores preparant aquesta activitat i el resultat ha estat molt satisfactori.Visita SEM

Els alumnes de 2n de TEI, des del Mòdul 9 (Primers Auxilis) han fet una visita al SEM (Servei d’Emergències Mèdiques).  Allà, han vist  la seva organització general i com s’estructura. També els han ensenyat una ambulància i tot el seu funcionament, amb les anècdotes del dia a dia. Ha estat una experiència molt  interessant, perquè han vist com es gestiona el Servei des de dins, així com els protocols a seguir davant d’una emergència.


Visita llar d'infants

Al gener, els alumnes de 1r del CFGS d’Educació Infantil, des del Mòdul 2 “Didàctica de l’Educació Infantil”, han anat a visitar dues llars d’Infants a les escoles Marillac i Sant Joan Baptista,  per conèixer millor la seva realitat, funcionament i  espais. 


Visita a la Biblioteca Rosa Sensat
Els alumnes de Segon del matí de TEI han visitat la Biblioteca Rosa Sensat, al mòdul Expressió i Comunicació. Han vist el racó del contes infantils i han gaudit de la visita.

Les emocions
Les alumnes de Primer del matí de TEI han treballat l'educació emocional al mòdul Desenvolupament Socioafectiu. Han dissenyat activitats i han realitzat el Racó de les Emocions.


La Castanyada

Les alumnes de 1r del CFGS d’Educació Infantil, des del Mòdul 4 (El Joc i la seva metodologia) han dissenyat i posat en pràctica unes activitats relacionades amb la Castanyada i la tardor.
Tot fent joc simbòlic, les alumnes han vingut a veure la Castanyera, l’arbre, l’esquirol, la fada… explicant històries fantàstiques  a més de deixar-les experimentar amb elements de la natura. Han cantat, ballat i escoltat contes, compartint plegades moments molt divertits.


Visita APSOCECAT

Les alumnes de primer curs d’Educació Infantil de Matí i de la Tarda, que en el Mòdul 6 (Desenvolupament cognitiu i motor) treballen el tema del desenvolupament sensorial, han anat a visitar APSOCECAT, una associació que treballa amb nens i nenes que tenen sordceguesa. Ha estat una visita força interessant tant pel que fa als seus continguts com per la seva metodologia de caire molt pràctic a l’hora d’explicar el seu funcionament.
Podeu consultar un video a la pàgina web de Barcelona Televisió que va fer una gravació el dia de la visita: http://www.btv.cat/btvnoticies/districtes/sants_montjuic/  (data 9 de desembre del 2012)
 


El bany del nadó

Les alumnes del primer curs de TEI del torn de tarda, han estat realitzant pràctiques de puericultura en el Mòdul 3 “Autonomia personal i salut infantil".Visita al Cosmo Caixa

A finals d'octubre, els alumnes de primer del CFGS d'Educació Infantil hem visitat el Cosmo Caixa, per conéixer i gaudir les activitats "Click", generalment dirigides a infants de 3 a 6 anys. Allà, una monitora ens ha explicat com treballen amb els infants en aquell espai, experimentant, investigant i descobrint amb tots els sentits. Posteriorment, hem pogut vivenciar nosaltres l'experiència sensorial, que ens ha semblat fantàstica. Pensem que és una activitat molt interessant per treballar-la des de les Llars.