Activitats CAI 2011 - 2012

Visita al Servei de Diagnòstic per la imatge de la Clínica Teknon
Els alumnes del cicle de cures auxiliars d’ infermeria  des del crèdit 2 (l’ ésser humà davant la malaltia) han visitat el servei de diagnòstic per la imatge de la Clínica Teknon de Barcelona, un dels més ben equipats de Catalunya.
L’ Ana Pajares, que és infermera d’ aquest servei i professora de Solc Nou,  els ha explicat el funcionament del servei i els diferents tècnics de diagnòstic per la imatge i el doctor Andreu, metge radiòleg, els han comentant el funcionament dels  aparells i els han mostrat diferents imatges obtingudes amb ells.
L’ aparell més modern és una ressonància magnètica oberta, única a Catalunya i algun alumne voluntari ha pogut comprovar directament que és d’ allò més còmode.
Ha estat una visita ben interessant i els alumnes han après molt, envoltats de la tecnologia més moderna.


Visita a la Fundació Puigvert
Els alumnes de Cures Auxiliars d’Infermeria, des del Crèdit 4 (Cures Bàsiques d’Infermeria) han fet una visita a la Fundació Puigvert de Barcelona, on un infermer de l’ equip de coordinació de transplantaments de l’ Hospital de Sant Pau  els ha fet  una xerrada sobre els transplantaments d’ òrgans. Seguidament el doctor Martínez , nefròleg de l’ equip d’ hemodiàlisi de la Fundació Puigvert els ha explicat la insuficiència renal, els fonaments de la diàlisi  i posteriorment, la supervisora d’ infermeria d’ hemodiàlisi els ha vingut a buscar i han visitat, en dos grups, la sala d’ hemodiàlisi . Han pogut interaccionar també amb alguns dels pacients.
Ha estat una visita molt profitosa i que ens servirà per ampliar els coneixements.

 

Voluntariat a la festa de Carnestoltes de l’ Hospital de Sant Joan de Déu de Sant Boi
Un grup d’ alumnes de Solc nou, en el marc de les  Jornades solidàries,  s’ ha desplaçat a l’ Hospital de Sant Joan de Déu de Sant Boi. Allà han col•laborat com a voluntaris per dinamitzar i animar a la festa de carnestoltes dels pacients. Han interactuat amb ells i amb el personal que organitza la festa, i s’ho han passat d’allò més bé, compartint aquesta estona lúdica i divertida amb els pacients, familiars i professionals del centre.